Legume & Leguminoase BIO | Cubio.ro

Haideti sa invatam, mai intai, cum sa facem diferenta dintre codurile de pe fundul recipientelor din platic. Veti observa in acest loc un mic triunghi cu un numar care este cuprins intre 1 si 7, indicand tipul de plastic. In principiu, cele mai sigure alegeri sunt numerele 1, 2, 4 si 5, numarul 3 indica vinil sau clorura de polivinil, 6 este polistiren iar 7 poate reprezenta diverse materiale plastice. In plus, unele recipiente cu codurile 3 si 7 pot contine binecunoscutul bisfenol A (BPA) 

Sigur va intrebati ce semnificatie are fiecare numar in parte :)

Numarul 1 - PET sau PETE (tereftalat de polietilena) il veti remarca de obicei pe sticlele din plastic subtire, transparent pentru apa (sau de ulei de gatit, unt de arahide, suc, detergent, produse de curatat casa etc.). Par sigure pentru folosire unica, insa nu ar trebui reutilizate, reumplute sau incalzite.

Numarul 2 - HDPE (polietilena de inalta densitate) este un plastic mai gros, laptos, opac care se gaseste in cani de apa, sticle de suc, detergent lichid, sampon, unele pungi de plastic recipiente pentru ulei de motor si jucarii. Acestea sunt sigure pentru reumplere si reutilizare, chiar daca nu sunt la fel de atractive din punct de vedere estetic ca numarul 1 si 7.

Numarul 3 - PVC (clorura de polivinil) se gaseste in bavete, protectii de saltea, unele tipuri de sticle de baut, unele invelisuri pentru alimente, carlige, unele borcane de unt de arahide, unele sticle de ulei de gatit si de detergent/produse pentru spalarea geamurilor. Fabricarea PVC elibereaza dioxina in mediu, un carcinogen puternic care se acumuleaza in oameni.

Cod 4 - LPDE (polietilena de joasa densitate) se gaseste in plastice moi, flexibile, cum sunt cele din pungile de la magazine, folia de plastic, invelisuri alimentare, unele sticle, pungile de la spalatorie si cele de gunoi. Este unul dintre plasticele sigure si poate fi reciclat pentru a fabrica alte pungi reutilizabile

Cod 5 - PP (polipropilena) se gaseste in plasticele flexibile cum sunt cele pentru recipientele de inghetata si iaurt, biberoane, paie, sticle de sirop, recipiente pentru bufet de salate si scutece.

Cod 6 - PS (polistiren) se gaseste in plasticele rigide cum sunt lingurile, furculitele, farfuriile, castroanele opace (si alta vesela de unica folosinta) si in spuma stirenica, cum este cazul la canile de cafea si caserolele de carne, cartoanele de oua. Pot sa emane stiren, o cunoscuta neurotoxina cu multe efecte negative si trebuie evitate

Cod 7 - altele, inclusiv policarbonat, nylon si acril. Include policarbonatul, o sursa importanta a disruptorului endocrin BPA care se gaseste in majoritatea canilor, dar si in sticle mari de apa, sticle pentru sportivi, plastic transparent al tacamurilor si in garniturile produselor alimentare si conservelor de lapte praf. Codul 7 poate include insa si unele plastice noi, compostabile, biodegradabile, cum sunt cele din porumb, cartofi, orez sau tapioca.

Sticla...

Sticla este, in principiu, o varianta mai sigura pentru depozitarea alimentelor decat plasticul. Poate fi folosita si pentru alimente sau bauturi fierbinti, dar si variante ale ei cum sunt ceramica, gresia.

Sticla poate fi si refolosita deoarece nu are riscuri pentru mediu si sanatate, nu emana chimicale nocive in contact cu alimentele.

Din punct de vedere chimic, este mai inerta decat orice tip de plastic, mai rezistenta la caldura, nu trebuie inlocuita si este disponibila chiar in forme rezistente la spart.

Ambalajul de sticlă păstrează vitaminele, protejează gustul iniţial, efervescenţa, prospeţimea, este o barieră naturală împotriva bacteriilor şi previne deteriorarea conţinutului ce s-ar putea datora schimbărilor de temperatură.

În plus, sticla nu se descompune în compuşi toxici, se curăţă şi se sterilizează uşor. Ambalajul din sticlă nu reacţionează cu alimentele şi băuturile pe care le protejează şi nu produce nicio influenţă chimică asupra acestora.

La fel ca plasticul, si sticla este de mai multe feluri!

Sticla obișnuită (sticla de sodiu sau de potasiu). Sticla de sodiu se întrebuințează la fabricarea geamurilor și a ambalajelor de sticlă, iar sticla de potasiu este rezistentă la variații de temperatură si se folosește la fabricarea vaselor de laborator.

Cristalul (sticla de plumb) este o sticlă în care sodiul și calciul s-au înlocuit cu potasiu și plumb și are proprietăți de refracție bune și densitate mare. Flintul și ștrasul conțin un procent de plumb mai mare decât cristalul. Flintul se folosește pentru prisme și lentile optice.

Sticla de culoarea chihlimbarului protejează conţinutul de efectul dăunător al luminii solare, diminuând fotodegradarea.

Sticla din polietilenă de mare densitate (HDPE) are pereţii groşi şi este rezistenta, de obicei disponibila în stilul cu gura largă pentru umplerea uşoară şi având capac de polipropilenă care nu permite scurgerea.

Sticla din polietilenă de mică densitate (LDPE) are un interval de densitate mai mic decât HDPE, este în general mai moale şi mai maleabila.

Sticla de culoare verde şi maro protejează împotriva radiaţiilor ultraviolete.

Pe langa cele doua tipuri de amabalaje, mentionate mai sus, sunt si ambalaje din metal care se fac din aluminiu sau otel.

Oţelul se foloseste în producerea de recipiente pentru ambalarea unei game largi de produse alimentare. Ambalajele din aluminiul se utilizează pentru realizarea de recipiente pentru alimente şi băuturi, folii şi laminate.

Ambalajele din metal şi aliaje sunt folosite cu precădere în industria alimentară la ambalarea conservelor de carne, peşte, fructe şi legume, băuturilor alcoolice şi nealcoolice.

Acest tip de amabalaj este foarte cautat deoarece numeroase avantaje: au proprietăţi de barieră foarte bune, nu sunt toxice şi pot veni în contact cu produse şi băuturi alimentare, se pot inscripţiona uşor, se pot utiliza în combinaţii cu alte materiale pentru ambalare, etc.

Pentru a ne putea bucura de gustul delicios al cremelor, siropurilor, conservelor sau a celorlalte delicii, Magazinul CUbio.ro ne ofera produse in ambalaje de cea mai buna calitate, tocmai pentru a nu degrada gustul perfect al continutului!

Metodele de conservare a produselor alimentare sunt variate, iar fiecare metoda de conservare are beneficiile ei!

Conservarea alimentelor prin refrigerare se bazează pe principiul biologic anabioză-fiziobioză și ca metodă de conservare psihroanabioza. Conservarea prin refrigerare asigură păstrarea produselor alimentare la temperaturi cuprinse între -1 și 4 °C și chiar mai mult, în spații speciale, cu o umiditate de 85 – 90%. Refrigerarea produce micșorarea activității enzimelor în procesele biochimice de hidroliză și oxidare.

Legumele au un pH scăzut, de aceea vitamina C conținută de acestea are o stabilitate relativ mare. Unele legume cum ar fi varza rețin bine vitamina C, în timp ce tomatele prezintă o stabilitate redusă. Datorită respirației, fructele și legumele pierd din valoarea calorică, dar, pentru că ele nu reprezintă o sursă importantă de calorii în alimentație, această pierdere nu reprezintă o importanță deosebită. Temperatura de refrigerare previne și încolțirea unor legume.

Conservarea prin congelare se bazează pe aceleași principii biologice ca și cea prin refrigerare, dar metoda de conservare este crioanabioza. Conservarea alimentelor prin congelare constă în păstrarea produselor alimentare la temperaturi inferioare punctului de congelare de obicei -18 si -45°C.

În afara asigurării unor temperaturi scăzute, constante de depozitare cel puțin egală cu temperatura de congelare, este necesar să se asigure o serie de condiții cu privire la: URA (umiditatea relativă a aerului), care trebuie să fie cât mai apropiată de starea de saturație, pentru a elimina pierderile în greutate ale produselor depozitate; ventilația și distribuția aerului la nivelul produselor, care au ca scop uniformizarea temperaturilor și prelucrarea căldurii ce a pătruns în depozit prin deschiderea ușilor; congelarea prealabilă a produselor introduse în depozite, pentru că produsele care nu sunt congelate conduc la fluctuații nedorite de temperatură în depozit cu implicații nefavorabile asupra celorlalte produse depozitate; ambalarea și așezarea produselor în depozit.

De regulă, produsele care se congelează sunt ambalate. Așezarea lor în depozite se realizează în așa fel, încât să nu perturbe circulația aerului și să nu fie în contact direct cu pardoseala sa cu pereții depozitului; asigurarea igienei pe tot parcursul conservării produselor. Cu toate că temperatura este scăzută, deci nu se pot dezvolta microorganisme, mai există surse de contaminare microbiană cum ar fi praful ce se formează prin rularea electrostivuitoarelor, de aceea cel puțin odată pe an se organizează dezinfecția spațiilor de depozitare a produselor congelate. Procesul de congelare al produselor alimentare este influențat de valoarea temperaturii și timpul de congelare, așa cum este prezentat mai jos.

Conservarea alimentelor la temperaturi ridicate se face prin două procedee: pasteurizare și sterilizare.

Încălzirea produselor agroalimentare la temperaturi mai mult sau mai puțin apropiate de temperatura de fierbere a apei face ca microflora să fie distrusă parțial sau total. Acest tip de conservare aparține principiilor biologice abioză, fizioabioză, iar metoda de conservare se numește termoabioza.

Abioza reprezinta principiul lipsei de viata si consta în distrugerea sau înlaturarea microorganismelor din produsul alimentar. Pe acest principiu se bazeaza pasteurizarea, sterilizarea, utilizarea conservantilor chimici, ultrafiltrarea.

Conservarea alimentelor prin pasteurizare este o metodă ce constă în tratarea termică a produselor alimentare în general la temperaturi mai mici de 100°C, având drept scop distrugerea formelor vegetative ale microorganismelor patogene din produse agroalimentare cu un pH mai mare sau la produsele alimentare cu pH mic se distrug atât microorganismele cât și enzimele care catalizează procese biochimice nedorite, micșorând stabilitatea biologică a produsului finit. Produsele alimentare solide trebuie să fie astfel pasteurizate, încât în centrul termic să fie temperatura minimă de 69,5°C. Pasteurizarea se aplică la produse lichide și la conserve.

Din aceasta categorie de produse fac parte leguminoasele, dressinguri, pateuri, antipasti, etc. Produse alimentare sanatoase! Ideale pentru persoanele vegane sau vegetariene!

La CuBio vei gasi doar produse BIO, sanatoase, cu ingrediente organice, naturale! Opteaza pentru produse BIO pentru o alimentatie sanatoasa!

Conservele si borcanele BIO au fost atent selectionate, de Magazinul CUbio.ro, special pentru tine, deoarece 'a cauta' inseamna timp, iar CUbio.ro pretuieste timpul tau!

Va vom raspunde cu drag la toate intrebarile daca ne contactati fie pe email sau la numarul de telefon 0755373469

*provin din agricultura ecologicaCulese manual proaspete atent selectionate puse in saramura dupa o reteta traditionala mediteraneana. Ideal pentru preparatele mediteraneene peste sosuri salate legume.
*provin din agricultura ecologicaCulese manual proaspete atent selectionate puse in saramura dupa o reteta traditionala mediteraneana. Ideal pentru preparatele mediteraneene peste sosuri salate leg...
15,30 lei
100% agricultura ecologicaRosiile ecologice decojite ofera placere pura. Rosiile decojite de la Dennree sunt facute cu atentie din rosii coapte la soare. Sunt baza ideala pentru sosuri de paste sau pizza. Bucurati-va de gustul fruct-aromat.
100% agricultura ecologicaRosiile ecologice decojite ofera placere pura. Rosiile decojite de la Dennree sunt facute cu atentie din rosii coapte la soare. Sunt baza ideala pentru sosuri de paste sau...
5,70 lei
*provin din agricultura ecologica
*provin din agricultura ecologica
8,60 lei
* provin din agricultura ecologicaRosiile cherry ofera o bucurie pura. Rosiile cherry cu coaja uscata de soare sunt prelucrate usor fara a fi curatate. Cu gustul lor deosebit de aromat ele sunt baza ideala pentru sosurile de paste sau pentru antipasti. Bucurati-va de gustul fructo-aromat.Dupa des...
* provin din agricultura ecologicaRosiile cherry ofera o bucurie pura. Rosiile cherry cu coaja uscata de soare sunt prelucrate usor fara a fi curatate. Cu gustul lor deosebit de aromat ele sunt baz...
8,10 lei
*provin din agricultura ecologica
*provin din agricultura ecologica
8,60 lei
*provin din agricultura ecologicaCiupercile sunt taiate si plasate in apa si sare de mare. Ideal ca un mic aperitiv sau ca ingredient pentru mancaruri delicioase.
*provin din agricultura ecologicaCiupercile sunt taiate si plasate in apa si sare de mare. Ideal ca un mic aperitiv sau ca ingredient pentru mancaruri delicioase.
12,70 lei
Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.Rosii italienesti crescute la soare taiate in patru si cojite murate in suc de rosii.Întrebuintare: Ideal pentru mancaruri de paste ca baza pentru sosuri pentru mancaruri de legume si pentru Pizza.
Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.Rosii italienesti crescute la soare taiate in patru si cojite murate in suc de rosii.Întrebuintare: Ideal pentru mancaruri de paste ca baza pentr...
9,00 lei
Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.Aroma deosebit de fructoasa si ingrediente valoroase. Rosiile sunt bune de consum trebuiesc doar un pic incalzite.Întrebuintare: Deosebit ca baza pentru sosuri si fierturi mediterane pentru mancaruri de legume si paste sau pentru Pizza.
Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.Aroma deosebit de fructoasa si ingrediente valoroase. Rosiile sunt bune de consum trebuiesc doar un pic incalzite.Întrebuintare: Deosebit ca baza...
7,00 lei
* provin din agricultura ecologica.Rosii uscate la soare din proiectul Turcia sunt puse la murat in cel mai bun ulei de masline cu diverse condimente. Rosiile trebuie sa fie permanent acoperite cu ulei.Întrebuintare: ca Antipasti la salate si gratar. Indicatie: Folositi de asemenea si uleiul deli...
* provin din agricultura ecologica.Rosii uscate la soare din proiectul Turcia sunt puse la murat in cel mai bun ulei de masline cu diverse condimente. Rosiile trebuie sa fie permanent acoperite cu ...
34,90 lei
*provin din agricultura ecologicaRosii uscate la soare din proiectul Turcia sunt puse la murat in cel mai bun ulei de masline cu diverse condimente si otet de mere delicat. Rosiile trebuie sa fie permanent acoperite cu ulei. Nu este pasteurizat - deci un pic mai sarat.Intrebuintare: Ca Antipasti ...
*provin din agricultura ecologicaRosii uscate la soare din proiectul Turcia sunt puse la murat in cel mai bun ulei de masline cu diverse condimente si otet de mere delicat. Rosiile trebuie sa fie p...
20,10 lei
* Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica. Porumb dulce bio prefiert pentru mese rapide.Întrebuintare: Se poate folosi in salate cu legume prajite sau carne.
* Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica. Porumb dulce bio prefiert pentru mese rapide.Întrebuintare: Se poate folosi in salate cu legume prajite sau carne.
7,60 lei
* Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica. Porumb dulce bio prefiert pentru mese rapide.Întrebuintare: Se poate folosi in salate cu legume prajite sau carne.
* Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica. Porumb dulce bio prefiert pentru mese rapide.Întrebuintare: Se poate folosi in salate cu legume prajite sau carne.
11,00 lei
*Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica.Descriere:Legumele spalate sunt conservate cu sare de mare si apa si incalzite pentru conservare. Nautul gata preparat si pregatit - pentru bucataria rapida organica Timpul de inmuiere si de gatire este eliminat deoarece nautul este pre-gatite ...
*Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica.Descriere:Legumele spalate sunt conservate cu sare de mare si apa si incalzite pentru conservare. Nautul gata preparat si pregatit - pentru buca...
7,20 lei
* Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica.Valori nutritive/100g: valoare energetica 296kj/70kcal; fibre 3,4g;proteine 5,2g carbohidrati 9,8g(zahar 1,0g); grasimi 0,4g(saturate 0,1g) sare 0,4g.Mazare verde fiarta pentru mese rapide.Intrebuintare:Se poate folosi in supe garnitura alatur...
* Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica.Valori nutritive/100g: valoare energetica 296kj/70kcal; fibre 3,4g;proteine 5,2g carbohidrati 9,8g(zahar 1,0g); grasimi 0,4g(saturate 0,1g) sar...
11,50 lei
*ingredientele provin 100% din agricultura ecologicaGustul minunat aromat pulpa solida si nuantele de culoare disting soiul de masline Kalamata. In functie de timpul de recoltare si de locul de coacere intensitatea culorii difera. Spectrul variaza de la roz inchis la purpuriu de la maro la negru....
*ingredientele provin 100% din agricultura ecologicaGustul minunat aromat pulpa solida si nuantele de culoare disting soiul de masline Kalamata. In functie de timpul de recoltare si de locul de coa...
26,70 lei
*ingredientele provin 100% din agricultura ecologicaMasline fine cu maturitate naturala cu un gust placut si nuante frumoase de culoare violet. Gust puternic de fructe din regiunea montana din sudul Peloponezului (Grecia). Nu este pasteurizatProvenienta:Dupa recoltarea manuala maslinele Kalamata ...
*ingredientele provin 100% din agricultura ecologicaMasline fine cu maturitate naturala cu un gust placut si nuante frumoase de culoare violet. Gust puternic de fructe din regiunea montana din sudu...
35,80 lei
* Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica.Foarte fructuos la gust.Întrebuintare: pentru Pizza sosuri mancaruri gatite cu legume
* Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica.Foarte fructuos la gust.Întrebuintare: pentru Pizza sosuri mancaruri gatite cu legume
25,20 lei
* Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica.Foarte fructuos la gust.Întrebuintare: pentru Pizza sosuri mancaruri gatite cu legume
* Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica.Foarte fructuos la gust.Întrebuintare: pentru Pizza sosuri mancaruri gatite cu legume
19,30 lei
* Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica.Masline carnoase verzi.Întrebuintare: Ideale pentru paste salate si pizza.
* Ingredientele provin 100% din agricultura ecologica.Masline carnoase verzi.Întrebuintare: Ideale pentru paste salate si pizza.
17,50 lei
*ingredientele provin 100% din agricultura ecologicaAceste masline Amphissa sunt cultivate in Grecia Centrala. Foarte aromate si populare datorita pulpei ferme si suculente si a dimensiunilor sale frumoase. Maslinele Amhissa sunt recoltate in septembrie / octombrie intr-o stare verde care nu este...
*ingredientele provin 100% din agricultura ecologicaAceste masline Amphissa sunt cultivate in Grecia Centrala. Foarte aromate si populare datorita pulpei ferme si suculente si a dimensiunilor sale ...
21,00 lei

1 – 20 products of 73