Ierburi pentru condimentat BIO | CUbio.ro
Ierburile pentru condimentat oferite de Magazinul CUbio.ro provin din culturi ecologice!
Ierburile au fost folosite inca din vechime datorita beneficiilor pe care le aduc sanatatii. In Roma antica si in Grecia, oamenii foloseau ierburile sub diferite forme precum: ceaiuri, tincturi, fierturi sau infuzii pentru sanatatea lor.
Aparent, sunt doar niste ingrediente care dau un plus de gust preparatelor. Insa aceste ieburi pentru condimentat sunt foarte importante pentru organismul nostru deoarece ne protejeaza impotriva bolilor si ne imbunatatesc starea de sanatate.
Citeste mai mult..
Busuiocul este folosit pentru aromatizarea pastelor, a sosurilor de rosii, a pestelui si a preparatelor italienesti, precum pizza. Frunzele proaspete au o aroma inconfundabila, iar planta poate fi cultivata in ghivece, in bucatarie, numai ca are nevoie de multa lumina, apa din belsug si nu trebuie sa stea in aburi sau in curenti de aer.
Busuiocul BIO este folosit în fitoterapie pentru acţiunea sa antisepticã, carminativã, galactogogã, antiemeticã, diureticã, antiinflamatoare, antifungicã, febrifugã.
Bucuiocul și ceaiul de busuioc sunt folosite și în tratarea intoxicației cu mercur, ca repelent pentru insecte și împotriva reacțiilor alergice la mușcăturile de anumiți șerpi și scorpioni.
Cu un gust un pic iute si usor mentolat, cimbrul aromatizeaza o multime din mancarurile traditionale in bucataria romaneasca.
Preparatele pe bază de cimbru sunt indicate în caz de dispepsii, dischinezii biliare, viermi intestinali, plagi, reumatism, gută, seboree. De asemenea, planta ajută la tratarea problemelor digestive precum aerofagia, eructaţia persistentă, flatulenţa, digestia leneşă şi fluxul biliar sărac, precum şi la calmarea tusei, guturaiului şi astmului.
Oregano este un condiment de origine mediteraneana, merge la mancarurile de peste, paste, pui, miel, adesea in combinatie cu maghiranul.
Oregano are numeroase proprietăţi, precum cele digestive, expectorante, antivirale, antibacteriene, antifungice, antiparazitare, antioxidante şi antiinflamatorii. În plus, oregano este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante puternice, ca antimutagen şi anticancerigen.
Oregano ameliorează digestia, previne balonarea, protejează inima, scade colesterolul, scăzând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral, tratează Giardia, o boală intestinală cauzată de parazitul Giardia şi protejează celulele de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.
Dafinul este indicat în indigestii, balonări, răceala şi gripă, laringite, bronşite, astm şi tuse, febră, sinuzite, reumatism, viroze respiratorii, vomă, afecţiuni renale şi hepatice, anorexie, depresie, nervozitate.
Leuşteanul are acţiune antiinflamatorie, antibacteriană, antiparazitară, antivirală, antifungică, stimulează funcţia hepato-biliară, acţiune tonic-aperitivă, creşte pofta de mâncare, diuretică, combate steatoza ficatului, reglează ciclul menstrual şi ameliorează dismenoreea, neurotonic, uşor anticoagulant, sedativ, hipotensiv, efect expectorant în afecţiuni respiratorii, antiinflamator, emolient şi cicatrizant la nivelul pielii în afecţiuni cutanate.
Frunzele de salvie sunt ovale si ascutite, cu un gust picant si usor amar, se foloseste cu carne tocata, preparate din pui, rosii, cartofi si legume verzi.
Salvia BIO contine tanin, un antioxidant puternic care te ajuta sa lupti contra infectiilor. Taninul este folosit in tratarea ulcerului aftos, gingiilor infectate, durerilor de gat, amigdalita, raceala si febra.
Preparatele din salvia BIO atenueazã procesele fermentative din intestin şi favorizeazã eliminarea gazelor, stimuleazã secreţia de bilã a ficatului, au un uşor efect hipoglicemiant, acţiune antispasticã, astringentã şi antisepticã, bacteriostaticã.
Salvia BIO este o planta aromata ce poate fi folosita atat alimentar cat si medicinal. Contine multe vitamine, complexul A, B si C, insa are si multe minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, sodiu, zinc si fier.
Cu frunze mici, ca niste ace de brad, rosmarinul este usor de recunoscut.
Diferite părţi din rosmarin, în special vârfurile de flori, conţin antioxidanti fenolici, acid rozmarinic şi numeroase uleiuri volatile esenţiale, cum ar fi: cineol, camfen, borneol, acetat de bornil, alfa-pinen. Aceşti compuşi sunt cunoscuţi pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, antialergice, antifungice şi antiseptice.
Rosmarinul este foarte bogat în vitamine din complexul B, conţine cantităţi importante de vitamina A şi vitamina C. Este una din ierburile cu conţinutul cel mai ridicat de folaţi.
Patrunjelul este o alta planta verde foarte intalnita in bucataria de pe intreg mapamondul. Cu o aroma placuta, el poate fi folosit in orice mancare, proaspat sau uscat.
Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E. De asemenea, este o sursă importantă de glucide, proteine, minerale, ulei volatil, lipide şi flavonoizi.
Frunzele de maghiran se pot folosi proaspete sau uscate, sub forma de pulbere, pentru aromatizarea mancarurilor cu peste sau cu carne de pui. Se inrudeste cu oregano, dar are un gust total diferit de acesta, usor amarui si cu parfum puternic.
Măghiranul stimulează lactaţia şi transpiraţia. Cea de-a doua acţiune, în combinaţie cu proprietăţile diuretice ale plantei, ajută la eliminarea toxinelor din organism.
Aroma specifica a mararului este foarte placuta multora. Merge foarte bine cu preparatele de carne si in combinatie cu usturoi.
Preparatele fitoterapeutice din mãrar BIO sunt indicate pentru stimularea digestiei şi a poftei de mâncare, în combaterea balonãrilor, în caz de retenţii hidrice, edeme.
Leurda cunoscuta si sub numele de usturoi salbatic, datorita aromei de usturoi pe care o au frunzele sale. Poate fi folosita si ca atare, in salate, sau pentru a condimenta mancarurile cu legume si cu carne.
Leurda are proprietati remarcabile: purifica sangele, ficatul, intestinele si stomacul. Cruda sau gatita, este o bomba de sanatate.
Pentru îndepărtarea mirosului tipic al cărnii de oaie se foloseşte foarte mult tarhonul, o plantă pe care şi turcii şi tătarii, mari consumatori de carne de oaie, o foloseau permanent. Tarhonul dă o savoare deosebită şi mâncărurilor de fasole, un exemplu bun în acest sens fiind bucătăria germană, care îl foloseşte ca bază pentru prepararea acestui fel de mâncare.
Tarhonul are în componenţă uleiuri volatile ce conţin compuşi aromatici de tip fenol- metil- eter, estragolul, cumarine, flavonoide, mucilagii, minerale, vitamine. De asemena, frunzele mai conţin hidrocarburi terpenice, aldehidă anisica, acetaldehida, vitamine B1, C.
Telina intra in categoria alimentelor cu un continut caloric negativ, ceea ce inseamna ca atunci cand o consumam, organismul are nevoie de mai multe calorii pentru a o digera. Cu alte cuvinte, includerea telinei in dieta ne ajuta sa ardem mai multe calorii decat consumam
Se serveste dulce in Tailanda, moderat de iute in Japonia si foaaarte iute in India. Pana la urma, de aici a pornit magia, din India, locul de origine al curry-ului original.
In curry BIO gasim cantitati importante de vitamina B3, B6, vitamina C, antioxidanti si substante care ajuta la prevenirea aparitiei maladiei Alzeihmer.
Menta BIO echilibrează nivelul ph-ului pielii, fapt ce inhibă producerea excesivă de uleiuri la nivelul pielii. Datorită proprietăţilor astringente, antiseptice şi antiinflamatorii, menta diminuează aspectul de acnee, puncte negre, roşeaţă şi iritaţii de la nivelul pielii.
Menta BIO are proprietăţi antiseptice şi protejează dinţii. Menţine sănătatea gingiilor şi previne respiraţia neplacută.
Ierburi BIO pentru sanatatea dumneavoastra!
La CuBio vei gasi doar produse BIO, sanatoase, cu ingrediente organice, naturale! Opteaza pentru produse BIO pentru o alimentatie sanatoasa!
Daca sunteti in cautare de piper, chimion, coriandru, scortisioara, nucsoara, ghimbir, garam, mustar, turmeric, anason, boia de ardei, etc. le puteti achizitiona online.
Condimentele BIO au fost atent selectionate, de Magazinul CUbio.ro, special pentru tine, deoarece 'a cauta' inseamna timp, iar CUbio.ro pretuieste timpul tau!
Va vom raspunde cu drag la toate intrebarile daca ne contactati fie pe email sau la numarul de telefon 0755373469.
Aceste produse au ingrediente din agricultura ecologica, conform reglementarilor CE privind alimentele bio.
Ideale pentru o alimentatie sanatoasa
Va vom raspunde cu drag la toate intrebarile daca ne contactati fie pe email sau la numarul de telefon 0755373469.
Ne cerem scuze dar nu exista produse in categoria selectata..:(
1 – 0 products of 0