Produse BIO – Fructe uscate BIO | CUbio.ro

Inainte de a afla ce sunt fructele deshidratate si beneficiile acestora, mai intai vom afla de cate feluri este deshidratarea si cum se face ea.

Cele mai des intalnite tipuri de deshidratare a fructelor sunt:

Deshidratarea la soare este cea mai folosita si cea mai indicata metodă de uscare. Deshidratarea la soare este o metodă naturală ce păstrează intacte proprietățile nutritive ale fructelor, dar care durează de regulă câteva zile, aproximativ 3-4 zile sau mai mult în cazul fructelor zemoase. În tot acest timp trebuie verificat să circule aerul pentru a nu se instala mucegaiul.

Deshidratarea în cuptor este o metodă mai rapidă decât cea la soare. Se recomandă uscarea fructelor la maxim 60°C cu ușa cuptorului întredeschisă astfel încât să permită circulația aerului. O temperatură mai mare produce uscare forțată și totodată pierderea substanțelor nutritive.

Citeste mai mult..

Ne cerem scuze dar nu exista produse in categoria selectata..:(

1 – 0 products of 0