Faina si pesmet BIO | CUbio.ro

Faina reprezinta un element essential in orice bucatarie, fiind folosita in retele pentru paine, prajituri, paste si nu numai. Cel mai adesea, faina este asociata cu produsul obtinut din grau insa aceasta este de fapt doar pulberea obtinuta prin macinarea boabelor de cereale pentru a fi mai usor de folosit in diferitele retete.

Exista totusi mult mai multe tipuri de faina. Ea poate fi obtinuta si din alte surse precum ovaz, castane, cocos, quinoa, porumb, migdale, secara, naut sau in.

Foarte important este sa cunoastem foarte bine tipul de faina cu care lucram deoarece faina de grau nu poate fi inlocuita pur si simplu cu faina de naut spre exemplu deoarece se comporta diferit, au alt gust si alte proprietati.

Cu toate acestea, este important de stiut ca exista faina fara gluten mai ales pentru persoanele ce sufera de intoleranta la gluten. Printre fainile fara gluten se numara faina de naut, faina de porumb, faina de quinoa, etc.

Pentru persoanele care nu au intoleranta la gluten sau, pur si simplu, nu doresc sa inlocuiasca produsele cu gluten, Magazinul CUbio.ro le ofera cateva alternative!

Citeste mai mult..

Pesmetul este un ingredient folosit des in bucatarie, se foloseste pentru a da consistenta mancarurilor sau a le face crocante. In functie de tipul macinarii, pesmetul poate sa aiba o textura mai mare (nisipoasa) sau sa fie foarte fin, precum o pudra.

De asemena, pesmetul BIO este bogat in vitamine (niacina, tiamina si riboflavina) si minerale ( fier, zinc si sodiu).

Faina de grau integrala  are o multime de proprietati miraculoase care joaca un rol important in regimul de viata sanatos. Cele mai importante dintre ele sunt aminoacizii esentiali, acizii grasi polinesaturati, antioxidanti, pigmenti vegetali. Faina de grau integrala scade tensiunea arteriala, reduce riscul aparitiei cancerului, are densitate calorica scazuta, are efect pro-biotic, laxativa, nutritiva, reconfortanta, remineralizanta.

Faina de grau integrala aduce beneficii suplimentare prin comparatie cu faina alba si datorita continutului sau de vitamine. Faina de grau integrala contine numeroase vitamine, inclusiv folati, riboflavina si vitaminele B1, B3 si B5. Din cauza procesului de procesare prin care trece faina alba, aceasta va contine cantitati mai mici din aceste vitamine benefice organismului. De exemplu, 120 grame de faina de grau integrala contin 7,6 mg de niacina, pe cand aceeasi cantitate de faina alba contine numai 0,8 mg.

Faina de grau integrala contine un antioxidant puternic, vitamina E, care protejeaza substantele care contin grasimi, precum membranele celulare, celulele cerebrale si moleculele de grasime, de daunele provocate de radicalii liberi. In schimb, vitaminele sunt esentiale pentru functionarea sistemului imunitar, preventia cancerului si controlul glicemiei atat pentru persoanele sanatoase, cat si pentru cei care sufera de diabet.

Faina alba de tip 1050 este faina integrala adica cea mai dura, din tot bobul de grau. Faina integrala e buna pentru paine, foietaje si placinte, dar nu pentru prajiturile cu textura foarte fina. Faina alba de tip 1050 ofera o savoare pura preparatelor. 

Faina alba de tip 550 este aşa numita „all-purpose flour”, adică faina care poate fi folosită la orice, este potrivită atât pentru aluaturi frământate, paine si pizza, cât şi pentru deserturi.

Faina alba tip 550 care poate fi intalnita in retetele din afara sub numele de “all purpose flour” in SUA, “faina 55” in Franta, “faina 0” in Italia si “plain flour” in Marea Britanie, este facuta dintr-un amestec de grau dur si grau moale iar continutul in gluten se situeaza intr 9 si 12%. Este cea mai versatila faina deoarece poate fi folosita fie pentru a coace prajiturile fie pentru framantarea painii.  Este o faina versatila si poate fi folosita in retetele de prajituri, biscuiti,  sau briose si pana la retetele de paine sau chiar de produse de patiserie cum ar fi aluaturile de tarte, foi de placinta sau croissante.

Consumul alimentelor din faina de secara tip 1150 este pus in legatura si cu scaderea suieratului astmatic si a astmului in cazul copiilor si a hiperreactivitatii bronsice, o afectiune a ingustarii cailor respiratorii.

Fiind un agent anticancerigen, faina de secara tip 1150 accelereaza metabolismul estrogenului, care este considerat a fi un promotor al cancerului de san.

Făina de secară tip 1150  păstrează o cantitate însemnată de substanțe nutritive, fibre alimentare și minerale, având un conținut scăzut de grăsimi saturate.

Făina de ovăz este un ingredient bioactiv benefic pentru piele şi păr, datorită conţinutului în proteine şi lipide purifică şi hidratează, catifelează, previne uscarea şi deshidratarea epidermei.

Una din provocarile stilului de viata fara gluten este inlocuirea fainii de grau cu faina fara gluten, dar fiecare tip de faina se comporta diferit.

Faina de spelta tip 630 este denumita si faina de alac ce contine o cantitate mai mica de gluten.

Faina de spelta tip 630 are un continutul ridicat de fibre, proteine, vitamine din complexul B, niacina, mangan, fosfor, cupru, acizi grasi nesaturati (acid linoleic), thiocyanat(vitalizant, antiinflamator).

Datorită cantității de seleniu mai mari de 7-8 ori decât în alte cereale, faina de spelta are un puternic efect antioxidant cu rol în prevenirea bolilor canceroase. Totodată, acest grâu este o sursă excelentă de vitamine B, fier, mangan, fosfor, cupru şi triptofan. Pe lângă toate acestea, faina de spelta tip 630 este bogata în fibre insolubile, ceea ce ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi reducerea colesterolului. Mai mult, împiedică formarea pietrelor în vezica biliară.

Făina de migdale este foarte moale si are acelasi aspect ca si faina alba dar cu o aroma specifica folosita foarte des in produsele de patiserie. Este facuta din migdale crude si pentru ca nu creste usor este recomandata in retete rapide care nu necesita dospire, biscuiti, fursecuri, etc.

Are aceleaşi proprietăţi ca şi sâmburii şi anume: constituie o sursă naturală  de fibre şi proteine, conţine vitamina A, B şi E, minerale şi acizi graşi omega 3.

Faina de quinoa este una dintre cele mai nutritive faini. Aceasta este o sursa excelenta de proteine complete si contine toti aminoacizii esentiali necesari organismului uman.

Faina de quinoa este o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.

Faina de naut este atat bogata in fibre cat si in proteine, ceea ce contribuie la crearea senzatiei de satietate si taie pofta de gustari si snacks-uri. Acest lucru poate face ca pierderea in greutate intr-un mod sanatos sa devina un tel realist si usor de atins.

Faina de naut este un excelent aliment cu proprietati antiinflamatorii si protectoare contra cancerului, in special pentru cancerul din tractul digestiv, cancerul de colon, de stomac si de rinichi. Acest lucru se datoreaza continutului bogat in fibre din faina de naut, care pot elimina toxinele din tractul digestiv, protejand celulele, prevenind inflamatia si atenuand efectele nocive ale radicalilor liberi.

Faina din samburi de roscove se obtine prin uscarea si macinarea fina a pastailor de roscove. Are o culoare si un gust subtil de caramel, intr-o anumita masura asemanator cu cel de cacao. Bogata in pectine, fibre solubile de calitate, si zaharuri cu proprietati de ingrosare, faina de roscove are capacitatea de a regla tranzitul intestinal, recomandandu-se atat in constipatie cat si diaree. In plus, zaharurile din faina din samburi de roscove se absorb lent si determina o glicemie constanta benefica pentru organism.

Faina de malai consumata sub diferite forme reglează concentrația de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor. Faina de malai este adjuvant în detoxifierea organismului și curățirea intestinelor. Efectul detoxifiant al substanțelor din porumb ușurează efortul ficatului de neutralizare a substanțelor toxice, reducând considerabil riscul la insuficiențe și ciroze hepatice.

Faina de cocos este bogata in fibre alimentare. In flus, o mare parte din fibrele care se afla in faina de cocos sunt insolubile, ceea ce iti da senzatia de satietate pe o perioada mai mare de timp, imbunatateste sanatatea colonului si ajuta impotriva constipatiei. 

Faina de cocos a devenit substitutul favorit pentru faina din grau, nu numai pentru ca nu contine gluten in mod natural, ci si pentru ca este bogata in fibre si saraca in carbohidrati. Este o sursa de mangan, care ajuta la asimilarea mai rapida a unor nutrienti si vitamine. Manganul ajuta la pastrarea sanatatii oaselor, functionarea sistemului nervos, a glandei tiroidei.

Faina de castane este bogata in saponine si serveste la obtinerea unei paste pentru curatirea mainilor, iar in amestec cu apa este eficienta la stropirea florilor din ghivece pentru distrugerea unor daunatori.

Faina de mei contine o cantitatea mare de magneziu şi siliciu astfel avand proprietatea de a proteja ţesuturile pentru a avea piele, buze, păr şi unghii sănătoase, în timp ce niacinul din mei  ajută la reducerea colesterolului. Conține și acid folic, necesar în producerea de noi celule, ca urmare esențial pentru gravide și pentru copiii mici tocmai pentru ca în cazul lor celulele noi se produc într-un ritm mai alert

Manganul prezent in faina de hrisca asigura sanatate structurii osoase prin formarea de enzime esentiale care stimuleaza dezvoltarea sistemului osos. Acest mineral este prezent si la formarea tesuturilor connective, la absorbtia calciului si la metabolizarea grasimilor si zaharului. Magneziul din faina de hrisca este de asemenea benefic pentru oase si dinti, produce energie, faciliteaza absorbtia calciului si previne dezvoltarea osteoporozei.

Faina de orez integral este bogata în fibre insolubile, care pot proteja organismul împotriva mai multor tipuri de cancer. Pe lângă fibre, faina de orez integral are antioxidanţi naturali care stimulează protecţia organismului împotriva radicalilor liber.

La CuBio vei gasi doar produse BIO, sanatoase, cu ingrediente organice, naturale! Opteaza pentru produse BIO pentru o alimentatie sanatoasa!

Faina si pesmetul BIO au fost atent selectionate, de Magazinul CUbio.ro, special pentru tine, deoarece 'a cauta' inseamna timp, iar CUbio.ro pretuieste timpul tau!

Va vom raspunde cu drag la toate intrebarile daca ne contactati fie pe email sau la numarul de telefon 0755373469

Faina BIO de cocos fara gluten Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului. Numele se referă la copacul al cărui fruct este nuca de cocos. Considerată în culturile unde crește un aliment fundamental, nuca de cocos oferă beneficii dincolo de valoarea nutritivă, capabile să vindece ...
Faina BIO de cocos fara gluten Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului. Numele se referă la copacul al cărui fruct este nuca de cocos. Considerată în culturile unde crește un al...
17,80 lei
Faina alba de grau T 55 BIO pentru patiserie Faina BIO alba de tip 550 este aşa numita „all-purpose flour”, adică faina care poate fi folosită la orice, este potrivită atât pentru aluaturi frământate, paine si pizza, cât şi pentru deserturi. Faina BIO alba tip 550 care poate fi intalnita in retet...
Faina alba de grau T 55 BIO pentru patiserie Faina BIO alba de tip 550 este aşa numita „all-purpose flour”, adică faina care poate fi folosită la orice, este potrivită atât pentru aluaturi frământa...
14,70 lei
Faina alba de grau T65 BIO macinata cu pietre de moara Faina BIO alba T65 este faina care poate fi folosită la orice, este potrivită atât pentru aluaturi frământate, paine si pizza, cât şi pentru deserturi. Faina BIO alba T65 este facuta din grau moale iar continutul in gluten se situeaza intr 9...
Faina alba de grau T65 BIO macinata cu pietre de moara Faina BIO alba T65 este faina care poate fi folosită la orice, este potrivită atât pentru aluaturi frământate, paine si pizza, cât şi pentru ...
14,50 lei
Faina BIO alba tip 1050 "Aceste indicative ne spun cat de grosiera sau cat de fina e faina. 1050 este faina integrala, adica faina cea mai dura, din tot bobul de grau. Faina integrala e foarte buna pentru paine, pentru foietaje, pentru placinte. In niciun caz nu este buna pentru prajituri foarte ...
Faina BIO alba tip 1050 "Aceste indicative ne spun cat de grosiera sau cat de fina e faina. 1050 este faina integrala, adica faina cea mai dura, din tot bobul de grau. Faina integrala e foarte buna...
9,20 lei
Faina BIO alba tip 550 Faina BIO alba de tip 550 este aşa numita „all-purpose flour”, adică faina care poate fi folosită la orice, este potrivită atât pentru aluaturi frământate, paine si pizza, cât şi pentru deserturi. Faina BIO alba tip 550 care poate fi intalnita in retetele din afara sub nume...
Faina BIO alba tip 550 Faina BIO alba de tip 550 este aşa numita „all-purpose flour”, adică faina care poate fi folosită la orice, este potrivită atât pentru aluaturi frământate, paine si pizza, câ...
7,40 lei
Faina BIO de castane fara gluten Castanul este originar din nordul Asiei, India şi Caucaz si s-a extins în toată Europa. La noi se găseşte la marginea pădurilor, dar este cultivat şi în parcuri şi grădini, ca arbore ornamental. Castana BIO este bogată şi în vitaminele B1 şi B2 şi conţine vitamina...
Faina BIO de castane fara gluten Castanul este originar din nordul Asiei, India şi Caucaz si s-a extins în toată Europa. La noi se găseşte la marginea pădurilor, dar este cultivat şi în parcuri şi ...
35,50 lei
Faina BIO de cocos fara gluten Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului. Numele se referă la copacul al cărui fruct este nuca de cocos. Considerată în culturile unde crește un aliment fundamental, nuca de cocos oferă beneficii dincolo de valoarea nutritivă, capabile să vindece ...
Faina BIO de cocos fara gluten Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului. Numele se referă la copacul al cărui fruct este nuca de cocos. Considerată în culturile unde crește un al...
23,00 lei
Faina BIO de cocos fara gluten Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului. Numele se referă la copacul al cărui fruct este nuca de cocos. Considerată în culturile unde crește un aliment fundamental, nuca de cocos oferă beneficii dincolo de valoarea nutritivă, capabile să vindece ...
Faina BIO de cocos fara gluten Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului. Numele se referă la copacul al cărui fruct este nuca de cocos. Considerată în culturile unde crește un al...
21,00 lei
Faina BIO de grau integrala Grâul integral este o sursă excelentă de magneziu, mineral care joacă un rol important în activitatea enzimatică, ce rezultă în producerea glucozei şi a insulinei. Grâul integral conţine fitonutrienţi şi antioxidanţi precum quercitină, curcumină, acid ellagic şi catec...
Faina BIO de grau integrala Grâul integral este o sursă excelentă de magneziu, mineral care joacă un rol important în activitatea enzimatică, ce rezultă în producerea glucozei şi a insulinei. Grâu...
7,80 lei
Faina BIO de hrisca Hrisca a fost "domesticita" si cultivata pentru prima oara, se pare, in Asia de sud-est, acum cca 8000 de ani. S-a raspandit cu rapiditate in Asia Centrala si in Extremul Orient.  Creste pe terenuri putin fertile, chiar acide, dar care trebuiesc bine drenate. De asemenea, nu i...
Faina BIO de hrisca Hrisca a fost "domesticita" si cultivata pentru prima oara, se pare, in Asia de sud-est, acum cca 8000 de ani. S-a raspandit cu rapiditate in Asia Centrala si in Extremul Orient...
16,20 lei
Faina BIO de hrisca fara gluten Hrisca a fost "domesticita" si cultivata pentru prima oara, se pare, in Asia de sud-est, acum cca 8000 de ani. S-a raspandit cu rapiditate in Asia Centrala si in Extremul Orient.  Creste pe terenuri putin fertile, chiar acide, dar care trebuiesc bine drenate. De as...
Faina BIO de hrisca fara gluten Hrisca a fost "domesticita" si cultivata pentru prima oara, se pare, in Asia de sud-est, acum cca 8000 de ani. S-a raspandit cu rapiditate in Asia Centrala si in Ext...
21,90 lei
Faina BIO de mei fara gluten Mei-ul este o cereală ce îşi are originea în Asia şi Africa. În trecut meiul a constituit o cultură de bază pentru numeroase popoare. Era folosit în alimentaţia omului sub diferite forme (pâine, mămăligă), dar şi în alimentaţia animalelor Mei-ul BIO este bogat în comp...
Faina BIO de mei fara gluten Mei-ul este o cereală ce îşi are originea în Asia şi Africa. În trecut meiul a constituit o cultură de bază pentru numeroase popoare. Era folosit în alimentaţia omului ...
16,50 lei
Faina BIO de orez semiintegral fara gluten Orezul BIO contine proteine in cantitate mica, nu  contine gluten si de aceea poate fi consumat de persoanele cu intoleranta la gluten. Orezul BIO contine 80% carbohidrati, cei mai multi fiind constituiti din amidon. De aceea, la fel ca si cartofii, past...
Faina BIO de orez semiintegral fara gluten Orezul BIO contine proteine in cantitate mica, nu  contine gluten si de aceea poate fi consumat de persoanele cu intoleranta la gluten. Orezul BIO contine...
21,30 lei
Faina BIO de orez si alune tigrate fara gluten Orezul BIO contine proteine in cantitate mica, nu  contine gluten si de aceea poate fi consumat de persoanele cu intoleranta la gluten. Orezul BIO contine 80% carbohidrati, cei mai multi fiind constituiti din amidon. De aceea, la fel ca si cartofii, ...
Faina BIO de orez si alune tigrate fara gluten Orezul BIO contine proteine in cantitate mica, nu  contine gluten si de aceea poate fi consumat de persoanele cu intoleranta la gluten. Orezul BIO con...
30,90 lei
Faina BIO de orez si castane fara gluten Orezul BIO contine proteine in cantitate mica, nu  contine gluten si de aceea poate fi consumat de persoanele cu intoleranta la gluten. Orezul BIO contine 80% carbohidrati, cei mai multi fiind constituiti din amidon. De aceea, la fel ca si cartofii, pastel...
Faina BIO de orez si castane fara gluten Orezul BIO contine proteine in cantitate mica, nu  contine gluten si de aceea poate fi consumat de persoanele cu intoleranta la gluten. Orezul BIO contine 8...
30,10 lei
Faina BIO de ovaz fara gluten Ovăzul este o cereală şi o plantă medicială cultivată în zonele temperate ale lumii. Frunzele lungi şi zvelte cresc pe lângă tulpini, care pot atinge înălţimea de 1,5 m. Mănunchiurile de flori sunt urmate de ştiuleţi mici care conţin seminţele sau boabele. Ovăzul est...
Faina BIO de ovaz fara gluten Ovăzul este o cereală şi o plantă medicială cultivată în zonele temperate ale lumii. Frunzele lungi şi zvelte cresc pe lângă tulpini, care pot atinge înălţimea de 1,5 ...
14,00 lei
Faina BIO de quinoa fara gluten Quinoa este un aliment foarte nutritiv din America de Sud care era considerat, in trecut, aurul incasilor. Quinoa era considerata sacra si era folosita de catre incasi in ritualurile lor. Quinoa BIO este o sursa de calciu importanta petru cresterea dintilor si oase...
Faina BIO de quinoa fara gluten Quinoa este un aliment foarte nutritiv din America de Sud care era considerat, in trecut, aurul incasilor. Quinoa era considerata sacra si era folosita de catre inca...
44,90 lei
Faina BIO de quinoa fara gluten Quinoa este un aliment foarte nutritiv din America de Sud care era considerat, in trecut, aurul incasilor. Quinoa era considerata sacra si era folosita de catre incasi in ritualurile lor. Quinoa este o sursa de calciu importanta petru cresterea dintilor si oaselor ...
Faina BIO de quinoa fara gluten Quinoa este un aliment foarte nutritiv din America de Sud care era considerat, in trecut, aurul incasilor. Quinoa era considerata sacra si era folosita de catre inca...
61,50 lei
Faina BIO de secara integrala Secara  este o cereala anuală şi plantă medicinală  originară din Asia de Sud Est şi Asia Mică, unde creşte ca buruiană în culturile de grâu şi uneori de orz. Preferă regiunile cu umiditate ridicată şi temperatura scăzută, fiint întâlnită în special în zona de deal. ...
Faina BIO de secara integrala Secara  este o cereala anuală şi plantă medicinală  originară din Asia de Sud Est şi Asia Mică, unde creşte ca buruiană în culturile de grâu şi uneori de orz. Preferă ...
8,70 lei
Faina BIO de secara de tip 1150 Secara  este o cereala anuală şi plantă medicinală  originară din Asia de Sud Est şi Asia Mică, unde creşte ca buruiană în culturile de grâu şi uneori de orz. Preferă regiunile cu umiditate ridicată şi temperatura scăzută, fiint întâlnită în special în zona de deal...
Faina BIO de secara de tip 1150 Secara  este o cereala anuală şi plantă medicinală  originară din Asia de Sud Est şi Asia Mică, unde creşte ca buruiană în culturile de grâu şi uneori de orz. Prefer...
8,30 lei

1 – 20 products of 35