Drojdie BIO | CUbio.ro

Drojdia si istoria ei :)

Egiptenii, in urma cu cinci mii de ani, utilizau drojdia pentru paine si credeau ca este manifestarea unui miracol.

In secolul intai al erei noastre, in Galia si in Peninsula Iberica, locuitorii se foloseau de spuma pe care o facea berea pentru a da painii un gust mai bun si pentru ca aluatul sa creasca mai repede.

In 1680, Antonie van Leeuwenhoeck, naturalist olandez, cu ajutorul unui microscop, a observat, pentru prima data, bulele din drojdie.

Lui Louis Pasteur, savant francez, ii revine meritul de a stabili si explica precis rolul drojdiei in fermentarea alcoolica. In urma studiilor si experimentelor sale, din 1857, el a demonstrat ca celulele de Saccharomyces cerevisiae pot sa traiasca in prezenta sau in absenta  oxigenului si ca fermentarea este un proces prin care microorganismele de drojdie extrag o anumita substanta din glucoza.

Citeste mai mult..

Ne cerem scuze dar nu exista produse in categoria selectata..:(

1 – 0 products of 0