Condimente BIO | CUbio.ro

Aromate, parfumate, colorate, iuţi sau dulci, amare sau acre, în pulberi sau seminţe, frunze sau scoarţă de arbuşti, flori sau muguri, condimentele şi mirodeniile au fost întotdeauna căutate şi apreciate, indiferent de tradiţiile culinare ale popoarelor care le foloseau. Fie că au fost folosite în bucătarie, fie în medicina populară, ori doar că au parfumat încăperile, mirodeniile au avut un mare rol în istoria şi în cultura multor popoare.

Originea condimentelor vine de departe, din neguri de istorie, când aceste plante erau folosite ca plante de leac. Constatând efectele lor benefice asupra organismului, oamenii au căpătat obişnuinţa de a le utiliza şi în asezonarea hranei zilnice, mai întâi pe carnea vânată şi friptă, apoi în legumele pe care le consumau.

Varietatea condimentelor, dar şi cea a gusturilor a făcut ca de-a lungul timpului acestea să fie introduse nu numai în reţetele de fripturi sau alte specialităţi din carne, ci şi în prăjituri sau în preparatele din legume.

Stiati ca mirodeniile pot fi folosite atat in preparatele culinare, in medicina, cat si in cosmetica?

Există chiar asocieri neaşteptate cu anumite plante!

Cel mai popular condiment era piperul, sub toate formele si culorile lui.

Piperul negru îmbunătăţeşte beneficiile altor plante în diferite zone ale corpului, maximizând eficienţa altor alimente sănătoase pe care le consumăm. De aceea, adăugarea de piper în alimentele noastre preferate nu numai că ne încântă papilele gustative, ci sporeşte disponibilitatea şi accesibilitatea nutrienţilor în sistemul nostru.

Piperul alb este sămânţa plantei de piper după înlăturarea învelişului închis la culoare. Procedeul utilizat în acest sens este cel denumit topire industrială prin care fructele de piper roşu sunt înmuiate în apă timp de o săptămână pentru ca învelişul să se înmoaie şi să cadă. Mai apoi se înlătură toate urmele de înveliş, iar boabele rămase sunt puse la uscat. Piperul alb este foarte răspândit în bucătăriile indiană şi mexicană, în sosuri, salate sau piureuri.

Piperul verde înseamnă, aşa cum vă puteţi da seama, boabe crude de piper. Aceste boabe sunt uscate astfel încât să-şi menţină culoarea verde. Sunt utilizate metode precum tratarea cu dioxid de sulf, conservarea sau liofilizarea. Cel mai frecvent întâlnim piperul verde în bucatăria asiatică, mai ales în cea thailandeză

Piperul roz reprezintă fructele uscate ale unei specii diferite din familia Piperaceae – Schinus Terebinthifolius. Acest condiment este mai degrabă aromat decât iute, fiind de multe ori ales ca decoraţiune şi mai puţin pentru gust. Totuşi, în combinaţie cu alte mirodenii poate căpăta o aromă subtilă, deosebită, fiind, în general, preferat pe lângă preparate din peşte şi legume.

Piperul roz BIO are un gust aromat dulce. Fructele de padure roz provin din arborele de piper brazilian și sunt populare din cauza culorii lor frumoase.

Din punct de vedere nutriţional, toate tipurile de piper conţin potasiu, mangan, vitamina K, vitamina C, calciu, cupru, fier, fibre, calciu, crom. De aceea, tot piperul ajută la prevenirea formării de gaze intestinale, ca urmare a creşterii producţiei de acid clorhidric din stomac.

Aşa se face că în preparatele culinare carnea de pasăre se asociază foarte bine cu ghimbirul, în stare crudă cu un puternic gust iute, iar prin fierbere foarte parfumat. De aceea, acesta poate fi utilizat şi la deserturi, şi la condimentarea salatelor, şi la gătitul peştelui, dar, surprinzător, şi la aluaturi.

Ghimbirul este un excelent stimulent digestiv ce  favorizeaza aparitia enzimelor cu rol in absorbtia eficienta a nutrientilor si combate disconfortul digestiv dupa o masa imbelsugata. In plus, ghimbirul ajuta si la prevenirea balonarii si a indigestiei, datorita unor substante chimice care tonifiaza musculatura tractului digestiv si care scad nivelul acidului gastric.

Ghimbirul ajuta la vindecarea organismului prin inducerea transpiratiei si intarirea sistemului imunitar. De asemenea, te va ajuta, daca te confrunti cu episoade recurente de tuse expectoranta sau cu alte afectiuni ale cailor respiratorii.

Pentru îndepărtarea mirosului tipic al cărnii de oaie se foloseşte foarte mult tarhonul, o plantă pe care şi turcii şi tătarii, mari consumatori de carne de oaie, o foloseau permanent. Tarhonul dă o savoare deosebită şi mâncărurilor de fasole, un exemplu bun în acest sens fiind bucătăria germană, care îl foloseşte ca bază pentru prepararea acestui fel de mâncare.

Tarhonul are în componenţă uleiuri volatile ce conţin compuşi aromatici de tip  fenol- metil- eter, estragolul, cumarine, flavonoide, mucilagii, minerale, vitamine. De asemena, frunzele mai conţin hidrocarburi terpenice, aldehidă anisica, acetaldehida, vitamine B1, C.

In antichitate se credea despre scortisoara ca este folosita de pasarea Phoneix, alaturi de tamaie si alte condimente pentru a-si construi cuibul. Pesntru a putea lua scortisoara de la pasare, oamernii trebuiau sa o ademeneasca departe de cuibul ei, cu bucati de carne si astfel puteau lua scortisoara.

Scortisoara are actiune cicatrizanta, antiulceroasa datorita prezentei glicozidelor si acidului 3-2-hidroxi-fenul-propanoic, citoprotectoare, datorita casiozidei, cinamozidei si unui derivat heterozidic al trimetoxifenolului, actiune afrodisiaca, antiseptica, antiinfectioasa, antibacteriana, etc.

Anasonul este o planta din care, in bucatarie, se folosesc mai mult semintele/fructele (desi sunt comestibile si tulpinile si florile acesteia.) Are un gust puternic aromat, dulceag. Aromatizeaza in general siropurile, prajiturile, biscuitii etc.

Preparatele medicinale din anason au proprietãţi stomahice, carminative, eupeptice, antispastice. Substanţele active din anasonul stimuleazã secreţiile glandelor salivare, gastrice şi intestinale, biliare şi mamare. Acţiunea asupra cãilor respiratorii se concretizeazã în efectul expectorant, de calmare a tusei.

Exista o varietate mare de ardei iuti, dar cei mai utilizati in bucatarie sunt chili, paprika si ardeiul de Cayenne.

Chilli ajuta la stimularea metabolismului, prin actiunea pe care o are asupra structurii venoase.

Chilli contine capsaicina, care incalzeste corpul si este un inhibitor puternic al substantei P, o neuropeptida asociata cu procesele inflamatorii. Cu cat este mai iute un ardei, cu atat contine mai multa capsaicina. Alaturi de continutul ridicat de capsaicina, chilli este o sursa excelenta de vitamina A, prin concentratia de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten.

Ardeiul iute are gustul specific datorită unui ingredient special numit capsaicină.  Cantitatea de capsaicină determină cât de iute este ardeiul.

Culoarea aprinsă a ardeiului iute este de la conţinutul ridicat de beta-caroten, sau pro vitamina A. Cateva linguriţe de ardei iute BIO ofera organismului o doză de vitamina C şi A, care sunt esenţiale în prevenirea infecţiilor.

Piperul Cayenne sau piperul rosu este un condiment foarte iute, asemanator la culoare cu boiaua, are capacitatea de a usura si trata disconfortul cauzat de dureri in gat, tuse spasmodica, gastrite, ulcer sau dureri stomacale.

Piperul Cayenne este bogat in vitaminele A, B si C, calciu si potasiu. Piperul Cayenne este un bun antioxidant cu putere mare asupra bacteriilor si a radicalilor liberi. Combate stresul, tonifica sistemul imunitar, calmeaza durerile si mentine sanatatea sistemului osos. Potasiul din piperul Cayenne ajuta la reglarea tensiunii si buna functionare a tesuturilor.

Busuiocul este folosit pentru aromatizarea pastelor, a sosurilor de rosii, a pestelui si a preparatelor italienesti, precum pizza. Frunzele proaspete au o aroma inconfundabila, iar planta poate fi cultivata in ghivece, in bucatarie, numai ca are nevoie de multa lumina, apa din belsug si nu trebuie sa stea in aburi sau in curenti de aer.

Busuiocul BIO este folosit în fitoterapie pentru acţiunea sa antisepticã, carminativã, galactogogã, antiemeticã, diureticã, antiinflamatoare, antifungicã, febrifugã.

Bucuiocul și ceaiul de busuioc sunt folosite și în tratarea intoxicației cu mercur, ca repelent pentru insecte și împotriva reacțiilor alergice la mușcăturile de anumiți șerpi și scorpioni.

Cardamomul proaspat are un gust puternic parfumat, amintind un pic de cel de lamaie si este utilizat in mancarurile orientale cu orez si carne, in amestecuri de condimente sau chiar in ceaiuri sau cafea.

Cu un gust un pic iute si usor mentolat, cimbrul aromatizeaza o multime din mancarurile traditionale in bucataria romaneasca.

Preparatele pe bază de cimbru sunt indicate în caz de dispepsii, dischinezii biliare, viermi intestinali, plagi, reumatism, gută, seboree. De asemenea, planta ajută la tratarea problemelor digestive precum aerofagia, eructaţia persistentă, flatulenţa, digestia leneşă şi fluxul biliar sărac, precum şi la calmarea tusei, guturaiului şi astmului.

Cu un gust un pic amarui si usor picant, chimenul are un parfum intens si in general nu se potriveste cu alte condimente, pentru ca le acopera. Se poate folosi sub forma de seminte uscate sau de pulbere, in mancaruri de legume sau la prepararea carnii de porc.

Semintele de chimen negru sunt foarte sanatoase si recomandate ca fiind un bun antihistamic, diminuează crizele de astm, este un bun vermifug, carminativ, bronhodilatator, antitumoral, şi stimulent al apetitului, are efecte afrodisiace, stimulează apariţia fluxurilor menstruale întârziate, şi lactaţia la lăuze. Întăreşte organismul în apărarea lui împotriva infecţiilor, alergiilor, bolilor cronice şi a formării de tumori. Ca adjuvant, preparatele pe bază de negrilică se administrează pacienţilor care au suferit paralizii.

Asemanatoare ca gust si specificitate cu chimenul, semintele de chimion fac parte insa din alta specie. Ele pot fi recunoscute datorita formei lor un pic curbe, ca de semiluna, si a culorii un pic mai deschise, cu striuri albe de-a lungul semintei.

Usor de recunoscut datorita aspectului lor ca de tinte, cuisoarele sunt obtinute din bobocii inca nedeschisi ai florilor de Syzygium aromaticum, un arbore tropical. Aroma lor este dulceaga si parfumata, iar in bucatarie cuisoarele sunt folosite mai ales la preparatele dulci.

Semintele rotunde, aproape sferice, de coriandru au un gust dulce-amarui, usor iute. Se pot folosi ca atare sau macinate,iar frunzele de coriandru proaspete se pot folosi si ele drept condiment.

Feniculul este o planta de origine mediteraneana, feniculul seamana un pic cu anasonul la gust, este dulceag si aromat. Se folosesc semintele la prepararea produselor de patiserie, a mancarurilor cu carne, peste si fructe de mare, ca atare sau macinate.

Feniculul este folosit pentru probleme digestive, inclusiv arsuri la stomac, gaze intestinale, balonare, pierderea poftei de mâncare şi colici la sugari, dar şi pentru beneficii în cazul unor infecţii ale tractului respirator superior, precum tuse sau bronşită

Feniculul conţine fosfor, zinc, cupru, mangan, seleniu, niacina, acid pantotenic, acid folic, colina, beta-caroten, luteina si zeaxantina, vitamina E şi vitamina K, este o sursă naturală de estrogen.

Ienibaharului i se mai spune si piper de Jamaica si are un gust complex usor iute, dar si dulceag, amintind in acelasi timp de scortisoara, cuisoare si ghimbir. Este ideal pentru a fi folosit in produse de patiserie si muraturi, dar mai ales la condimentarea preparatelor din carne.

Bobitele de ienupar sunt folosite sub forma uscata si pot inlocui, ca gust, boabele de piper roz. Se poate folosi la prepararea verzei murate, alaturi de foi de dafin si chimen.

Leurda cunoscuta si sub numele de  usturoi salbatic, datorita aromei de usturoi pe care o au frunzele sale. Poate fi folosita si ca atare, in salate, sau pentru a condimenta mancarurile cu legume si cu carne.

Leurda are proprietati remarcabile: purifica sangele, ficatul, intestinele si stomacul. Cruda sau gatita, este o bomba de sanatate.

Leusteanul are o aroma puternica si este complementar patrunjelului in aproape orice mancare si mai ales in ciorbe.

Leuşteanul are acţiune antiinflamatorie, antibacteriană, antiparazitară, antivirală, antifungică, stimulează funcţia hepato-biliară,  acţiune tonic-aperitivă, creşte pofta de mâncare, diuretică, combate steatoza ficatului, reglează ciclul menstrual şi ameliorează dismenoreea, neurotonic, uşor anticoagulant, sedativ, hipotensiv, efect expectorant în afecţiuni respiratorii, antiinflamator, emolient şi cicatrizant la nivelul pielii în afecţiuni cutanate.

Aroma specifica a mararului este foarte placuta multora. Merge foarte bine cu preparatele de carne si in combinatie cu usturoi.

Preparatele fitoterapeutice din mãrar BIO sunt indicate pentru stimularea digestiei şi a poftei de mâncare, în combaterea balonãrilor, în caz de retenţii hidrice, edeme.

Frunzele de maghiran se pot folosi proaspete sau uscate, sub forma de pulbere, pentru aromatizarea mancarurilor cu peste sau cu carne de pui. Se inrudeste cu oregano, dar are un gust total diferit de acesta, usor amarui si cu parfum puternic.

Măghiranul stimulează lactaţia şi transpiraţia. Cea de-a doua acţiune, în combinaţie cu proprietăţile diuretice ale plantei, ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Boabele de mustar se pot pune intregi la unele feluri de mancare si la muraturi.

Mustarul este un bun “ aliat “ împotriva astmului, bronşitei, durerilor reumatice, pneumoniilor, nevralgiilor, dispepsiilor, anorexiei, reumatismului şi gripelor.

Se recomanda pentru persoanele care suferă de constipaţie cronică să consume câte o linguriţă de boabe de muştar cu lapte sau apă ( zi de zi se creşte doza de administrare până la o lingură). Acest tratament se ia sub forma de cure, pe o perioadă de o săptămână urmată de o pauză de zece zile.

Nucsoara  are o aroma mai intensa, dulce-condimentata. Se presara pe supe, la servire.

Oregano este un condiment de origine mediteraneana, merge la mancarurile de peste, paste, pui, miel, adesea in combinatie cu maghiranul.

Oregano are numeroase  proprietăţi, precum cele digestive, expectorante, antivirale, antibacteriene, antifungice, antiparazitare, antioxidante şi antiinflamatorii. În plus, oregano este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante puternice, ca antimutagen şi anticancerigen.

Oregano ameliorează digestia, previne balonarea, protejează inima, scade colesterolul, scăzând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral, tratează Giardia, o boală intestinală cauzată de parazitul Giardia şi protejează celulele de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.

Patrunjelul este o alta planta verde foarte intalnita in bucataria de pe intreg mapamondul. Cu o aroma placuta, el poate fi folosit in orice mancare, proaspat sau uscat.

Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E. De asemenea, este o sursă importantă de glucide, proteine, minerale, ulei volatil, lipide şi flavonoizi.

Cu frunze mici, ca niste ace de brad, rosmarinul este usor de recunoscut.

Diferite părţi din rosmarin, în special vârfurile de flori, conţin antioxidanti fenolici, acid rozmarinic şi numeroase uleiuri volatile esenţiale, cum ar fi: cineol, camfen, borneol, acetat de bornil, alfa-pinen. Aceşti compuşi sunt cunoscuţi pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, antialergice, antifungice şi antiseptice.

Rosmarinul este foarte bogat în vitamine din complexul B, conţine cantităţi importante de vitamina A şi vitamina C. Este una din ierburile cu conţinutul cel mai ridicat de folaţi.

Frunzele de salvie sunt ovale si ascutite, cu un gust picant si usor amar, se foloseste cu carne tocata, preparate din pui, rosii, cartofi si legume verzi.

Salvia BIO contine tanin, un antioxidant puternic care te ajuta sa lupti contra infectiilor. Taninul este folosit in tratarea ulcerului aftos, gingiilor infectate, durerilor de gat, amigdalita, raceala si febra.

Preparatele din salvia BIO atenueazã procesele fermentative din intestin şi favorizeazã eliminarea gazelor, stimuleazã secreţia de bilã a ficatului, au un uşor efect hipoglicemiant, acţiune antispasticã, astringentã şi antisepticã, bacteriostaticã.

Salvia BIO este o planta aromata ce poate fi folosita atat alimentar cat si medicinal. Contine multe vitamine, complexul A, B si C, insa are si multe minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, sodiu, zinc si fier.

Praful de curcuma se utilizează ca ingredient de bază în bucătăria asiatică, ca și condiment sau colorant alimentar. În medicina Ayurvedică este folosit ca antiseptic, antibacterian și antiinflamator. Cercetări actuale sugerează posible efecte pozitive în lupta împotriva cancerului, a bolii Alzheimer și a bolilor de ficat.

Preparatele fitoterapeutice pe bază de turmeric sau consumul condimentului propriu-zis sunt indicate în caz de  tulburări circulatorii, hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale.

Dafinul este indicat în indigestii, balonări, răceala şi gripă, laringite, bronşite, astm şi tuse, febră, sinuzite, reumatism, viroze respiratorii, vomă, afecţiuni renale şi hepatice,  anorexie, depresie, nervozitate.

Leuşteanul are acţiune antiinflamatorie, antibacteriană, antiparazitară, antivirală, antifungică, stimulează funcţia hepato-biliară,  acţiune tonic-aperitivă, creşte pofta de mâncare, diuretică, combate steatoza ficatului, reglează ciclul menstrual şi ameliorează dismenoreea, neurotonic, uşor anticoagulant, sedativ, hipotensiv, efect expectorant în afecţiuni respiratorii, antiinflamator, emolient şi cicatrizant la nivelul pielii în afecţiuni cutanate.

Seminţele de schinduf şi preparatele fitoterapeutice derivate sunt indicate în stãri de anemie, convalescenţã, astenie fizicã şi astenie psihicã, nevroze, anorexie şi, mai ales, ca tratament complementar pentru scãderea colesterolului sanguin şi controlul valorilor glicemiei la persoanele diabetice.

Stiati ca...

Condimentele au fost primele elemente ale comerțului? Piperul și scorțișoara fiind comercializate în Orientul Mijlociu de acum 4000 de ani

Ghimbirul, scorțișoara, piperul negru și cuișoarele erau considerate produse de lux în Europa Medievală?

În Evul Mediu, țări precum Veneția sau Portugalia au prosperat de pe urma comerțului cu condimente? Veneția ajungând să dețină monopolul pe rutele de comerț cu Orientul Mijlociu

Vanilia este polenizată numai de albinele mexicane și de păsările colibri?

Boabele de Tonka erau folosite ca înlocuitor al păstăilor de vanilie?

Cel mai scump condiment din lume este şofranul? Un kilogram din condimentul supranumit si “aurul rosu” valoreaza aproximativ 4.000 de dolari, insa poate creste in functie de calitatea acestuia.

Chimionul era folosit de regii și reginele Egiptului Antic? Doctorii personali ai faraonului Tutankamon ii tratau tusea cu chimion negru. Cleopatra folosea chimionul negru pentru a se imbaia, iar Nefertiti il utiliza pentru îngrijirea tenului.

Piperul este singurul condiment ale cărui fructe sunt comercializate în patru sortimente distincte?

In anii 1800, Londra a devenit cel mai important centru pentru comertul cu condimente din Sri Lanka si India?

La CuBio vei gasi doar produse BIO, sanatoase, cu ingrediente organice, naturale! Opteaza pentru produse BIO pentru o alimentatie sanatoasa!

Daca sunteti in cautare de piper, chimion, coriandru, scortisioara, nucsoara, ghimbir, garam, mustar, turmeric, anason, boia de ardei, etc. le puteti achizitiona online.

Condimentele BIO au fost atent selectionate, de Magazinul CUbio.ro, special pentru tine, deoarece 'a cauta' inseamna timp, iar CUbio.ro pretuieste timpul tau!

Va vom raspunde cu drag la toate intrebarile daca ne contactati fie pe email sau la numarul de telefon 0755373469.

Amestec de condimente Arabe BIO Nucşoară (Myristica fragrans) este răspândită in ţările tropicale, precum Brazilia, Indonezia şi Indiile de Vest. Arborele de nucşoară poate atinge 20 m înălţime, are frunze lucioase, veşnic verzi, însă mănunchiurile de flori delicate, galbene, apar când copacul ar...
Amestec de condimente Arabe BIO Nucşoară (Myristica fragrans) este răspândită in ţările tropicale, precum Brazilia, Indonezia şi Indiile de Vest. Arborele de nucşoară poate atinge 20 m înălţime, ar...
15,10 lei
Amestec de condimente Asiatic BIO Praful de curcuma se utilizează ca ingredient de bază în bucătăria asiatică, ca și condiment sau colorant alimentar. În medicina Ayurvedică este folosit ca antiseptic, antibacterian și antiinflamator. Cercetări actuale sugerează posible efecte pozitive în lupta î...
Amestec de condimente Asiatic BIO Praful de curcuma se utilizează ca ingredient de bază în bucătăria asiatică, ca și condiment sau colorant alimentar. În medicina Ayurvedică este folosit ca antisep...
15,10 lei
Amestec de condimente indian BIO Cardamomul BIO are proprietati anticancer, fiind foarte des utilizat ca terapie ayurvedica in diferite tipuri de cancer, dar fara efecte secundare. Piperul BIO creste nivelul secretiei de acid din stomac, ajutand digestia si combatand diareea, constipatia, balonar...
Amestec de condimente indian BIO Cardamomul BIO are proprietati anticancer, fiind foarte des utilizat ca terapie ayurvedica in diferite tipuri de cancer, dar fara efecte secundare. Piperul BIO cres...
15,10 lei
Amestec de condimente Italian BIO Preparatele medicinale din mãghiranul BIO se recomandã pentru stimularea digestiei, în meteorism abdominal, colici abdominale şi pentru calmarea stãrilor de nervozitate sau nelinişte. Măghiranul BIO stimulează lactaţia şi transpiraţia. Cea de-a doua acţiune, în c...
Amestec de condimente Italian BIO Preparatele medicinale din mãghiranul BIO se recomandã pentru stimularea digestiei, în meteorism abdominal, colici abdominale şi pentru calmarea stãrilor de nervoz...
15,20 lei
Amestec de condimente pentru gratar BIO Ardeiul BIO contine antioxidanti, este bogat in vitamina A, dar si alte vitamine (C, E, vitamine din complexul B), este una dintre legumele cele mai bogate in potasiu, un mineral deosebit de necesar sanatatii si adesea indicat in sarcina. Ardeiul mai contin...
Amestec de condimente pentru gratar BIO Ardeiul BIO contine antioxidanti, este bogat in vitamina A, dar si alte vitamine (C, E, vitamine din complexul B), este una dintre legumele cele mai bogate i...
15,10 lei
Amestec de ierburi de gradina BIO Prazul BIO consumat ca atare sau decoctul din frunze poate ajutala înlăturarea gripei, anginei, afecţiunilor cardiace, arterite, astmului bronşic, bronşitelor, traheitelor, laringitelor, constipaţiei, enterocolitelor, atoniei digestive, fermentaţiilor intestinale...
Amestec de ierburi de gradina BIO Prazul BIO consumat ca atare sau decoctul din frunze poate ajutala înlăturarea gripei, anginei, afecţiunilor cardiace, arterite, astmului bronşic, bronşitelor, tra...
15,10 lei
Amestec de piper boabe BIO Originar din India, piperul a influentat istoria oamenilor. Folosit ca moneda, adus in dar zeilor, pentru beneficiile si proprietatile sale piperul este nelipsit de pe masa.   Piperul BIO este o sursa de fier, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina K si fibre. Piperul B...
Amestec de piper boabe BIO Originar din India, piperul a influentat istoria oamenilor. Folosit ca moneda, adus in dar zeilor, pentru beneficiile si proprietatile sale piperul este nelipsit de pe ma...
16,80 lei
Anason macinat BIO Anasonul (Pimpinella anisum) este anasonul este originar din Orientul Apropiat şi era cultivat în Egiptul Antic, fiind o planta extrem de aromată Florile de culoare alb-gălbui de pe tulpinile verticale dau ulterior nastere fructelor cenuşii aromate care au un gust usor dulce. ...
Anason macinat BIO Anasonul (Pimpinella anisum) este anasonul este originar din Orientul Apropiat şi era cultivat în Egiptul Antic, fiind o planta extrem de aromată Florile de culoare alb-gălbui d...
6,60 lei
Anason stelat BIO Anasonul (Pimpinella anisum) este originar din Orientul Apropiat şi era cultivat în Egiptul Antic, fiind o planta extrem de aromată Florile de culoare alb-gălbui de pe tulpinile verticale dau ulterior nastere fructelor cenuşii aromate care au un gust usor dulce. Bogate in uleiu...
Anason stelat BIO Anasonul (Pimpinella anisum) este originar din Orientul Apropiat şi era cultivat în Egiptul Antic, fiind o planta extrem de aromată Florile de culoare alb-gălbui de pe tulpinile v...
10,60 lei
Anason stelat intreg BIO Anasonul (Pimpinella anisum) este anasonul este originar din Orientul Apropiat şi era cultivat în Egiptul Antic, fiind o planta extrem de aromată Florile de culoare alb-gălbui de pe tulpinile verticale dau ulterior nastere fructelor cenuşii aromate care au un gust usor du...
Anason stelat intreg BIO Anasonul (Pimpinella anisum) este anasonul este originar din Orientul Apropiat şi era cultivat în Egiptul Antic, fiind o planta extrem de aromată Florile de culoare alb-găl...
12,60 lei
Boabe de ienupar BIO Ienupărul (Juniperus communis) numit şi ienibahar, este un arbust conifer care creşte spontan în zona de munte. Frunzele au formã acicularã şi sunt aşezate câte trei. Fructele de ienupãr sferice sunt în realitate conuri fructificate şi se maturizeazã dupã al doilea sau al tre...
Boabe de ienupar BIO Ienupărul (Juniperus communis) numit şi ienibahar, este un arbust conifer care creşte spontan în zona de munte. Frunzele au formã acicularã şi sunt aşezate câte trei. Fructele ...
10,60 lei
Boabe de ienupar BIO Ienupărul (Juniperus communis) numit şi ienibahar, este un arbust conifer care creşte spontan în zona de munte. Frunzele au formã acicularã şi sunt aşezate câte trei. Fructele de ienupãr sferice sunt în realitate conuri fructificate şi se maturizeazã dupã al doilea sau al tre...
Boabe de ienupar BIO Ienupărul (Juniperus communis) numit şi ienibahar, este un arbust conifer care creşte spontan în zona de munte. Frunzele au formã acicularã şi sunt aşezate câte trei. Fructele ...
9,50 lei
Boabe de mustar negru BIO Cu toţii cunoaştem faptul ca mustarul BIO ofera un  surplus de gust mâncărurilor, în special cărnii. Fiind foarte cunoscut, muştarul BIO şi-a câştigat titlul de “ condimentul naţiunilor “.  Mustarul BIO este un bun “ aliat “ împotriva astmului, bronşitei, durerilor reuma...
Boabe de mustar negru BIO Cu toţii cunoaştem faptul ca mustarul BIO ofera un  surplus de gust mâncărurilor, în special cărnii. Fiind foarte cunoscut, muştarul BIO şi-a câştigat titlul de “ condimen...
10,60 lei
Boabe de piper negru BIO Originar din India, piperul a influentat istoria oamenilor. Folosit ca moneda, adus in dar zeilor, pentru beneficiile si proprietatile sale piperul este nelipsit de pe masa.   Piperul BIO este o sursa de fier, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina K si fibre. Piperul BIO...
Boabe de piper negru BIO Originar din India, piperul a influentat istoria oamenilor. Folosit ca moneda, adus in dar zeilor, pentru beneficiile si proprietatile sale piperul este nelipsit de pe masa...
10,60 lei
Boia de ardei dulce BIO Ardeiul BIO contine antioxidanti, este bogat in vitamina A, dar si alte vitamine (C, E, vitamine din complexul B), este una dintre legumele cele mai bogate in potasiu, un mineral deosebit de necesar sanatatii si adesea indicat in sarcina. Ardeiul mai contine zi zinc, prote...
Boia de ardei dulce BIO Ardeiul BIO contine antioxidanti, este bogat in vitamina A, dar si alte vitamine (C, E, vitamine din complexul B), este una dintre legumele cele mai bogate in potasiu, un mi...
12,90 lei
Boia de ardei iute BIO Ardeiul BIO contine antioxidanti, este bogat in vitamina A, dar si alte vitamine (C, E, vitamine din complexul B), este una dintre legumele cele mai bogate in potasiu, un mineral deosebit de necesar sanatatii si adesea indicat in sarcina. Ardeiul mai contine zi zinc, protei...
Boia de ardei iute BIO Ardeiul BIO contine antioxidanti, este bogat in vitamina A, dar si alte vitamine (C, E, vitamine din complexul B), este una dintre legumele cele mai bogate in potasiu, un min...
12,90 lei
Busuioc Demeter BIO Busuiocul este o plantă aromată sensibilă la frig, care iubeşte căldura şi umiditatea. Denumirea sa vine din limba greacă, basileus înseamnă "rege" iar legenda spune că această plantă a crescut în locul în care Împăraţii Constantin şi Elena au descoperit Sfânta Cruce. Busuiocu...
Busuioc Demeter BIO Busuiocul este o plantă aromată sensibilă la frig, care iubeşte căldura şi umiditatea. Denumirea sa vine din limba greacă, basileus înseamnă "rege" iar legenda spune că această ...
10,50 lei
Cardamom intreg BIO Cardamom-ul ( Elettaria Cardamomum) este un condiment cu proprietati miraculoase pentru organism. Este considerat cel mai scump si cel mai select condiment, fiind numit si "regina mirodeniilor" in anumite culturi orientale. Cardamomul BIO are proprietati anticancer, fiind foa...
Cardamom intreg BIO Cardamom-ul ( Elettaria Cardamomum) este un condiment cu proprietati miraculoase pentru organism. Este considerat cel mai scump si cel mai select condiment, fiind numit si "regi...
12,90 lei
Cardamom macinat BIO Cardamom-ul ( Elettaria Cardamomum) este un condiment cu proprietati miraculoase pentru organism. Este considerat cel mai scump si cel mai select condiment, fiind numit si "regina mirodeniilor" in anumite culturi orientale. Cardamomul BIO are proprietati anticancer, fiind f...
Cardamom macinat BIO Cardamom-ul ( Elettaria Cardamomum) este un condiment cu proprietati miraculoase pentru organism. Este considerat cel mai scump si cel mai select condiment, fiind numit si "re...
6,60 lei
Chili intregi BIO Ardeiul iute sau chilli face parte din familia capsicum, si este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. Chilli BIO ajuta la stimularea metabolismului, prin actiunea pe care o are asupra structurii venoase. Chilli BIO contine capsaicina, care incalzeste corpul si este un inhi...
Chili intregi BIO Ardeiul iute sau chilli face parte din familia capsicum, si este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. Chilli BIO ajuta la stimularea metabolismului, prin actiunea pe care o ...
9,50 lei

1 – 20 products of 75