Ciocolata BIO | CUbio.ro

Ciocolata e dulce, e gustoasa, e sanatoasa. Ciocolata e alimentul preferat al tuturor, indiferent de varsta. Ciocolata neagra, in special, aduce numeroase beneficii sanatatii, nu doar iti potoleste pofta de “ceva bun”.

Dar, pentru a putea consuma o ciocolata buna si delicioasa, mai intai, avem nevoie de cacao!

Arborele de cacao (Theobroma cacao) aparține genului Theobroma, familia Malvaceae. Acest gen cuprinde 20 de specii de arbuști ce ating 4–5 m înălțime, cu frunza verde tot timpul anului, care cresc în pădurile tropicale din America latina. Denumirea științifică a plantei a fost dată de naturalistul suedez Carl von Linnne.

Civilizatiile stravechi din America de Sud foloseaua boabele de cacao ca moneda de schimb datorita proprietatilor medicinale si afrodisiace

In general, oamenii nu fac diferenta intre cacao si arborele de cacao, crezand ca sunt unul si acelasi lucru, dar nu este asa. Arborele de cacao este planta, iar cacaua este produsul acestuia. Partile comestibile din coaja de cacao si semintele din interior pot fi procesate pentru obtinerea pudrei de cacao, a untului de cacao, sau a ciocolatei, dupa uscare si fermentare.

Cacaua BIO conține antioxidanți care ajută organismul să scape de radicalii liberi care duc la celule deteriorate și boli. Acești antioxidanți ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Citeste mai mult..

Ne cerem scuze dar nu exista produse in categoria selectata..:(

1 – 0 products of 0