Cafeaua organica, denumita si „cafea BIO”, este foarte benefica oraganismului iar pentru cultivarea ei NU se folosesc pesticide sau ingrasaminte chimice. De asemenea, pentru a putea fi certificata drept cafea BIO trebuie procesata in conditii ecologice.
Cafea BIO macinata fin este adecvata pentru cafeau Expresso, cea cu granulatie medie este mai potrivita pentru cafetiera de tip Moka, iar cafeaua cu granulatia mare, pentru prepararea la filtru.
Efectul cafelei BIO se bazeaza pe o substanta, cofeina, care este un stimulent puternic al sistemului nervos central si un stimulent al inimii. Consumul de cafea BIO mareste tonusul muscular, mareste acuitatea simturilor, intensifica circulatia cerebrala, creste frecventa cardiaca. De aici vin toate utilizarile "terapeutice" ale cafelei BIO, care ne ofera ofera energie si ne scoate din starea de somnolenta.
Cofeina din cafeaua BIO este mai puternica decat cea din cafeaua naturala. Efectul unei cesti de cafea BIO este acelasi cu efectul a patru cesti de cafea naturala, referindu-ne la energia pe care organismul o primeste.
Cafeaua BIO stimuleaza activitatea musculara si digestia, avand un efect diuretic. Ea contine: cofeina, substanta cu efect vasodilatator, diuretic, stimulent al sistemului nervos si al peristaltismului gastric, niacina (vitamina B3 sau PP), activata prin prajirea boabelor de cafea BIO, usureaza asimilarea proteinelor si a zaharurilor si favorizeaza activitatea cerebrala.
Cafeaua BIO nu contine cantitati mari de vitamine sau minerale, dar este foarete bogata in antioxidanti. Este una dintre bauturile cu cele mai importante proprietati antioxidante consumate in lume. Cafeaua BIO contine substante fitochimice cum ar fi aciziclorogenici, cu proprietati antioxidante similare cu cele ale fructelor si legumelor, care imbunatatesc metabolismul glucozei.
Nu stim daca ati aflat dar cafeaua BIO poate fi un aliat in lupta cu kilogramele deoarece cofeina inlatura in mod natural senzatia de foame si ajuta la eliminarea impuritatilor din organism.:)
Este foarte important faptul ca fierturile din frunze si radacini ale arborelui de cafea sunt folosite pentru a trata febra, raceala si pneumonia, spalaturile cu cafea detoxifica ficatul si curata colonul.
Ce este cafeaua decofeinizata?
Prin cafea decofeinizata intelegem lipsa cafeinei si chiar acest fapt este motivul pentru care oamenii aleg sa o consume, insa aceasta cafea contine cafeina insa in cantitati mai mici decat cafeaua normala. Procesul de decofeinizare nu este complet, astfel ca o anumita cantitate de cofeina ramane in cafea si cateva cesti echivaleaza o ceasca de cafea normala ca si continut de cofeina. Asadar, nu va mirati ca inca nu dormiti dupa ce ati baut de-a lungul zilei mai multe cesti de cafea decofeinizata :)
Alege o cafea BIO fara aditivi artificiali, fara coloranti artificiali, fara arome artificiale si fara organisme modificate genetic. Cafeaua BIO se prepara intocmai ca si cafeaua obisnuita (filtru, ibric, moka, expresor).
Mai jos, Magazinul CUbio.ro, va impartasim mici trucuri in folosire cafelei!
Pentru a avea boabele de cafea cu gustul cel mai bun, acestea trebuie sa fie proaspat prajite si macinate. Boabele trebuie sa emane miros si sa nu fie crapate. Cu cat sunt mai prajite, cu atat mai amara si mai puternica va fi aroma.
Pastrati cafeaua intr-un recipient inchis ermetic, la loc uscat si rece. Cafeaua macinata poate fi pastrata o saptaman in frigider, dar nu trebuie inghetata deoarece se poate acumula umiditate sau pot fi absorbite mirosuri nedorite.
Pentru o cafea mai tare, folositi doua linguri de cafea la aproximativ 200 ml de apa. Daca folositi apa rece, aroma boabelor macinate de cafea va fi mai puternica.
Curatati filtrul de cafea de cateva ori pe luna. Se vor elimina astfel acumularile de uleiuri oxidante care dau un gust amar cafelei.
Folositi cafeaua neagra ca ingredient in prajituri sau alte deserturi pentru un plus de aroma.
Resturile de cafea prajita pot fi folosite la marinarea carnii sau ca ingrasamant la plantele de casa!
Puteti cumpara online cafea 100% BIO provenita din culturile ecologice din Peru, Hondura si Tanzania ideala pentru expresor si filtru.
Va recomandam cafeaua BIO datorita gustului extraordinar pe care il ofera! Are un gust deosebit de care nu va veti mai putea desparti.
Diversele tipuri de cafea BIO pentru espressor sau filtru sunt special prajite si special ambalate pentru ca tu sa te bucuri de cel mai bun gust de cafea!
Cafeaua BIO a fost atent selectionata, de Magazinul CUbio.ro, special pentru tine, deoarece 'a cauta' inseamna timp, iar CUbio.ro pretuieste timpul tau!
Din produsele selectionate de Magazinul Cubio.ro fac parte urmatoarele: cafea BIO, cafea espresso BIO, cafea decofeinizata BIO, etc.
Daca aveti intrebari privind alimentele BIO nu ezitati sa ne contactati la: 0755 373 496.
Va vom raspunde cu drag la toate intrebarile!